Logo

Info

Dreunende beats, gierende gitaren, soepele saxofoonsolo’s en een uitzinnig publiek. Just Jazz is hét jaarlijkse studenten jazzfeest van Delft, georganiseerd door Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover. Geniet van een avondvullend programma met de beste live jazz-, funk- en soulmuziek. Dit jaar met bands die je klanken laten proeven uit alle uithoeken van de wereld, die je meenemen op een reis in de tijd, die de grenzen van Jazz opzoeken en je onderdompelen in keiharde garagefunk en scherpe hiphop-beats tot aan deuntjes die voort zouden zijn gekomen uit het bastaardkind van Mauro Pawlowski en John Coltrane. Met de top uit de jazzscene van Nederland en België, afgewisseld met jong talent van Delftse bodem is dit het live jazz evenement waar je bij wilt zijn.

Wat kost het?

Niets, Just Jazz is helemaal gratis!

Waar, wanneer en hoe laat vindt het plaats?

Just Jazz vindt dit jaar plaats voor het hemelvaartsweekend op woensdag 24 mei in Theater de Veste, Delft. Het feest begint om 20:00 uur. Houd de site in de gaten voor het definitieve tijdschema en line-up. Theater de Veste ligt op loopafstand van station Delft. Betaald parkeren kan in parkeergarage Zuidpoort naast de Veste. Gratis parkeren kan naast de faculteit Bouwkunde, ongeveer 10 minuten lopen vanaf de Veste. Klik hier om naar de website van Theater de Veste te gaan.

Earproof

Naast genieten van geweldige bands, lekker eten, dansen en losgaan is er nog meer op Just Jazz! In samenwerking met Earproof zijn speciaal voor studenten generieke oordoppen mét filter te koop tijdens Just Jazz, tegen een prachtige korting van 50% (nog maar €12,50!). Blijf zo optimaal van de muziek genieten, zonder dat het ten koste gaat van je gehoor. Stufi is bijna binnen, dus geen reden om deze kans aan je voorbij te laten gaan! Het gaat om deze oordoppen!

Line-Up

Crisp

CRISP & FRIENDS

Hitte, zweet, kolkende mensenmassa. Een ronkende Hammond echoënd door een kelder. Een groove die nooit ophoudt. CRISP houdt niet van praten, ze willen enkel spelen. Spelen tot het licht wordt, en dan nog doorgaan. Keiharde garagefunk of scherpe hiphop-beats, zolang het maar dansbaar is en zolang je lichaam maar schreeuwt om meer.

New Cool Collective

NEW COOL COLLECTIVE

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak internationaal getourd en deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals Sziget, Fuji Rock in Japan en Lowlands. Jazzdance is voorbijgegaan als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek.

Blow

BLOW TRIO

Twee saxofoons en een drumstel. Meer hebben de gemaskerde muzikanten van BLOW niet nodig om elk publiek op de knieën te krijgen. Zo basic de opstelling, zo doeltreffend. In de steeds groeiende digitalisering van live performance, springt BLOW er tussenuit. BLOW is pure, akoestische muziek. Alles is echt, live, op het moment zelf, from the heart, en dat voelt het publiek.

Brasszzinga

BRASSZZINGA

Is het een vogel, is het een vliegtuig? Nee, het is een crowdsurfende kleuter, want Brasszzinga krijgt iedereen aan het dansen. Ooit begonnen als grap tijdens de Owee in Delft, is het nu nog steeds een grap voor alle feesten en partijen. Twee slagwerkers en een hele bups blazers knallen je de broek van je volleybalbillen af. Inspiratie wordt gevonden in de rijke traditie van New Orleans en de hedendaagse brassbandcultuur. Nummers van Youngblood Brass band, Trombone Shorty, Rebirth Brass band en zelfgemaakte scheurarrangementen. En dat alles vrij van stopcontacten en snaarinstrumenten. Feest.

Bowties

THE BOWTIES

The Bowties is de enige echte dixieland band in Delft, bestaande uit 8 studenten. We nemen je mee terug naar de hoogtijdagen van Dixieland jazz in New Orleans, maar laten ook horen dat deze stijl zich perfect aanpast aan deze tijd.

Preparty

Info

Voorafgaand aan het festival Just Jazz op 24 mei 2017 presenteren we met trots de eerste officiële Just Jazz Preparty in Jazzcafe Dizzy op 3 mei 2017. Waar Chet Baker ooit zijn laatste noten speelde, zal Capital S het dak eraf blazen en garant staan voor een ongekende avond. Voor iedereen die 1 feestje niet genoeg vindt en niet kan wachten op een episch Just Jazz.

Project Just Jazz

In samenwerking met Codarts Rotterdam en Participe Delft zal voorafgaand aan de preparty een jazzworkshop georganiseerd worden voor jongeren in Delft en omgeving. Het doel is deze jongeren te motiveren (weer) muziek te maken en ze de kans te geven zich verder te ontwikkelen op muzikaal gebied. Het resultaat van deze workshop zal de openingsact zijn van de preparty.

Media

Foto's

Foto's 2013 Foto's 2014 Fotobooth 2014 Foto's 2015 Fotobooth 2015

Video's

Partners

Het gratis festival Just Jazz is volledig afhankelijk van partners en wordt dit jaar mogelijk gemaakt door:

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Contact

Mailcontact

justjazz@grooverjazz.nl

Post- en bezoekadres

D.S.J.V. Groover t.a.v. Bestuur
Brabantse turfmarkt 9
2611 CK Delft
The Netherlands

Social Media

Facebook Just Jazz Delft
Facebook Groover Jazz
Instagram Grooverjazz