Logo

Info

Dreunende beats, gierende gitaren, soepele saxofoonsolo’s en een uitzinnig publiek. Just Jazz is hét jaarlijkse studenten jazzfeest van Delft, georganiseerd door Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover. Geniet van een avondvullend programma met de beste live jazz-, funk- en soulmuziek. Dit jaar met bands die je klanken laten proeven uit alle uithoeken van de wereld, die je meenemen op een reis in de tijd en die de grenzen van Jazz opzoeken. Met de top uit de jazzscene van Nederland, afgewisseld met jong talent van Delftse bodem is dit het live jazz evenement waar je bij wilt zijn.

Wat kost het?

Helemaal niets. Just Jazz is gratis en toegankelijk voor iedereen!

Waar, wanneer en hoe laat vindt het plaats?

(Just Jazz vindt dit jaar plaats op dinsdag 8 mei in Theater de Veste, Delft. Het feest begint om 20:00 uur. Houd de site in de gaten voor het definitieve tijdschema en line-up. Theater de Veste ligt op loopafstand van station Delft. Betaald parkeren kan in parkeergarage Zuidpoort naast de Veste. Gratis parkeren kan naast de faculteit Bouwkunde, ongeveer 10 minuten lopen vanaf de Veste. Klik hier om naar de website van Theater de Veste te gaan. Dit jaar is er ook een tweede podium, namelijk de STECKstage in de STECK. Dit ligt op 200 meter van Theater de Veste.

Line-Up

Groover Big Band

Groover Big Band ft. Maarten Hogenhuis

Strak in pak. Aanwezig. Luid. Dertien blazers, begeleid door een super strakke ritmesectie en een charmante dame en heer met gouden keeltjes op de voorgrond. De Groover Big Band maakt er altijd weer een goed feestje van, en hoé! Op 8 mei worden zij ook nog eens vergezeld door niemand minder dan Maarten Hogenhuis. Deze saxofonist is ook wel bekend van het Maarten Hogenhuis Trio, en van BRUUT! Dit belooft dus een spetterend feest te worden.

Heemels Trio

Heemels Trio

Met een drummer die normaal rock speelt, een funky bassist, en een pianist die alleen maar jazz kan zet het Heemels Trio een fusie van Scandinavische jazz, klassiek en een vleugje hiphop neer. Tijdens het spelen wordt de luisteraar mee op reis genomen met dromerige melodieën die langzaam opbouwen naar hevige intermezzo’s die oorsprong lijken te hebben uit een ondergrondse discotheek. Stroef? Nee. Heemels? Ja.

Broken Brass Ensemble

Broken Brass Ensemble

Acht mannen die podium na podium in binnen- en buitenland omver blazen. Nee, dit is niet de grote boze wolf. Ze hebben wel een paar grote boze toeters. Met hun eclectische sound van New Orleans-brass gemixt met funk, jazz, hiphop en balkan zal op 8 mei Delft overrompeld worden met energieke en dansbare jazz.

KANO

KANO

Nieuwe band. (Oud) leden van de Groover Big Band. Dit recent gevormde combo blaast letterlijk een nieuw leven in de definitie van 'Bebop'. Met twee van Groovers beste saxofonisten, de top van Groovers ritmesectie en een trompettist (Niels van Willigen) van het conservatorium zorgt KANO ervoor dat je niet meer naar huis wil.

WILD organ & drums

WILD organ & drums

Een ronkend orgel en kletterende drums. Soms is deze combinatie het enige dat je nodig hebt op een avond. Energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance. De twee mannen van WILD organ & drums halen je voeten van de vloer en laten je organs trillen.

Diona Fox

Diana Fox & her Ragdolls (@ STECK)

Diona Fox & her Ragdolls is een Rotterdam-based popjazz band bestaande uit vier energieke muzikanten. Een voorliefde voor oude muziekstijlen en de aantrekkingskracht van popmuziek voert een rode draad in het eigen repertoire. Vaak vergeleken met Amy Winehouse, soulfull jazz met de catchy-ness van Pop. Daarnaast maken zij bewerkingen van standards en chansons. Platen van Ella Fitzgerald, Joss Stone, Antonio Carlos Jobim en Charles Aznavour zijn een kleine greep uit de inspiratiebron van de band. Entertainment, verrassende gastoptredens, maar bovenal bruisend samenspel maken ieder optreden uniek.

Dr. Meraki

Dr. Meraki (@ STECK)

Dr. Meraki is een jonge energieke band met een unieke sound waarin jazz, soul, funk en fusion met elkaar worden verweven. Sinds begin 2016 delen de jongens hun liefde voor muziek met het publiek. Zo stonden ze o.a op Sniester, Bad ass Jazz fest, State-X New Forms, Metropolis Festival, Paard van Troje, Live uit Lloyd, Parkpop en wonnen ze op 10 december 2016 de Music Matters Award in theater Zuidplein waardoor ze verkozen werden tot “Muziekambassadeur van Rotterdam 2017”. In 2017 hebben ze hun debuut EP 'Blanc' uitgebracht.

DJ Stroul

DJ Stroul

DJ Stroul (Sander Scheers) draait als DJ al mee sinds 1984. Na o.a. gedraaid te hebben op (school-)feestjes, hip-hopfeesten en Afrikaanse avonden publiceerde hij tien boeken, maar kwam uiteindelijk toch weer terug bij de muziek. Scheers gaf inmiddels twee eigen CD’s uit en is als DJ inmiddels een vertrouwd gezicht in o.a. Café De Klok in Delft. Kenmerkend is dat hij met vinyl draait en zijn soms onverwachte mix van stijlen. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen bedrijf: “Stroul”, waarmee hij LP’s, CD’s e.d., zowel online als op platenbeurzen en bijv. het North Sea Jazz Festival verkoopt. Andere onderdelen van zijn bedrijf zijn zijn eigen muziek en de DJ-service.

Kris Ransijn Trio

Kris Ransijn Trio

Groovers talentvolle en nieuwste trio schrijft en speelt eigen composities met emoties, ervaringen en jazz-inspiratie uit alle hoeken van de wereld. Verrassend, fris, en stijlvol, in de vorm van de bekende jazzstijlen Swing, Bossa Nova, Ballad, en meer. Ze openen Just Jazz om 20:00 stipt, dus zorg dat je daarbij bent!

Preparty

Info

Voorafgaand aan het festival Just Jazz op 8 mei 2018 presenteren we, net als vorig jaar, met trots de officiële Just Jazz Preparty in Jazzcafe Bebop op 25 april 2018. Lekker centraal, goed bereikbaar en recentelijk bekroond tot beste speciaalbierencafé uit Zuid-Holland zuid. Onder het genot van een lekker speciaalbiertje kun je genieten van de muziek die Muchachos de Bakbici maakt. Kortom, dit is een avond voor iedereen die niet kan wachten tot Just Jazz op 8 mei!

Project Just Jazz

Vanuit Groover Jazz zal voorafgaand aan de pre-party een jazzworkshop georganiseerd worden voor ouderen uit Delft en omgeving. Het doel is om deze ouderen samen te laten komen en zich verder te ontwikkelen op muzikaal gebied. Daarnaast kunnen wij, Groovers, ontzettend veel van hen leren, en zij op hun beurt weer van ons. Het resultaat van deze workshop zal de openingsact zijn van de pre-party; Project Just Jazz!

Media

Foto's

Foto's 2013 Foto's 2014 Fotobooth 2014 Foto's 2015 Fotobooth 2015 Foto's 2017

Video's

Partners

Het gratis festival Just Jazz is volledig afhankelijk van partners en wordt dit jaar mogelijk gemaakt door:

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Contact

Mailcontact

justjazz@grooverjazz.nl

Telefonisch contact

Joëll ten Hove
+ 316 21 81 80 78

Post- en bezoekadres

D.S.J.V. Groover t.a.v. Bestuur
Brabantse turfmarkt 9
2611 CK Delft
The Netherlands

Social Media

Facebook Just Jazz Delft
Facebook Groover Jazz
Instagram Grooverjazz