Foto 4

Just Jazz


Just Jazz is een jaarlijks terugkerend evenement in Delft en steevast het grootste en bekendste open feest van Groover. De eerste editie van dit festival vond plaats in 2010. In de afgelopen negen jaar is het feest sterk gegroeid. De locatie veranderde van het toenmalige Speakers aan de Burgwal, naar Theater de Veste in het centrum tot de huidige locatie Lijm & Cultuur.

Vorig jaar vierde Just Jazz haar tienjarig jubileum met 1400 bezoekers op een avond vol intense, hoogstaande, vernieuwende en vooral ook dansbare jazz. Zowel leden van Groover, studenten en niet-studenten komen op het evenement af waardoor er een gemengd publiek aanwezig is. Op het programma staan grote namen, aanstormend talent van de Nederlandse jazzscene en de beste bands van onze vereniging. De afgelopen jaren hebben externe bands als Gallowstreet, BRUUT!, New Cool Collective, Koffie en Broken Brass Ensemble opgetreden.

Naast deze grote bands is er elk jaar ook ruimte voor jong talent op het podium. Combo’s die bestaan uit leden en oud-leden van Groover krijgen de kans om op kwalitatief hoog niveau voor een groot publiek een onvergetelijk optreden te geven. Dit staat in lijn met de visie van Groover om studenten jazzmuziek te laten maken met leeftijdsgenoten, muzikale ontwikkeling te boeken en mensen enthousiast te maken voor jazz. Just Jazz krijgt op deze manier een gezellige, ongedwongen en open sfeer. Mensen van verschillende leeftijden, afkomsten en interesses kunnen hier samen komen om te genieten van live jazzmuziek.

Groover


Op 21 november 2006 is de Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover opgericht. In dertien jaar is Groover uitgegroeid van een bigband tot een volwaardige vereniging met bijna 350 leden. Groover kent een gevarieerde groep mensen, waarin de liefde en interesse voor muziek en jazz allen verbindt.

Naast de vele activiteiten die worden georganiseerd, is de vereniging ook een platform voor muzikale en sociale ontmoetingen. Groover kent de volgende kernactiviteiten: wekelijkse jamsessies en maandelijks gemiddeld twee openbare evenementen. Deze evenementen lopen uiteen van workshops, lezingen en masterclasses tot muzikale feesten met live bands.

De organisatie van Groover bestaat uit een vijfkoppig bestuur, zo’n twintig commissies en projectmatige werkgroepen. Deze enthousiaste en actieve leden houden de vereniging, de bands en de verenigingscombo’s in stand en organiseren het gevarieerde aanbod aan activiteiten. Zie voor meer informatie de website: grooverjazz.nl

Foto 5